EPCE®Spuwer

Terwijl voor het vervangen van het beruchte waterhol reeds tal van jaren de EPCE®Waterdorpel in diverse uitvoeringen wordt geleverd, zijn thans een tweetal spuwers op de markt. Deze EPCE®Spuwers hebben als doel het afspuwen van water, dat langs gevels en verticale vlakken stroomt.

De EPCE®Spuwer is bedoeld om aan verticale betonnen en andere bouwkundige vlakken te worden aangebracht zoals gevelbanden, betonranden van schoorstenen etc.

Evenals de EPCE®Waterdorpels en de EPCE®Holplinten zijn de EPCE®Spuwers gefabriceerd uit hoogwaardige, lichtgewicht epoxyhars gietmassa van speciale samenstelling.

Verlijming

De verlijming op de droge en schone ondergrond kan met optimaal resultaat geschieden door middel van een goede thixotrope elastische kit. Door de relatief hoge massa van de spuwers is tijdens doorharding van de lijm enige ondersteuning gewenst. Het lijmvlak is opengewerkt, zodat veel kit kan worden opgenomen. Tevens is het lijmvlak van twee lijmgroeven voorzien.

Vanzelfsprekend is het van belang, dat een zodanige hoeveelheid kit op het lijmvlak wordt aangebracht, dat de ruimte tussen spuwer en ondergrond volledig is gevuld met kit. Dit om vorstschade te voorkomen. Eveneens spreekt het voor zich dat de spuwers niet mogen worden doorgezet over dilatatievoegen!

De EPCE®Spuwers worden geleverd in standaardlengten van 1 meter. De maten van de doorsneden zijn weergegeven in onderstaande tekeningen. De Spuwers kunnen indien gewenst, eenvoudig in verstek gezaagd worden, door middel van een haakse slijptol, voorzien van een steenslijpschijf.

EPCE®Spuwer type 1

EPCE®Spuwer E1 Speciaal


Wilt u meer informatie over onze spuwers?

%%footer%%