5. Overschilderen

Veelal wordt na het uitvoeren van de betonreparatie en het verlijmen van de EPCE®Waterdorpels het gerepareerde oppervlak verfraaid (en de uitgevoerde reparaties gecamoufleerd).

5.1  Algemeen

Bij het overschilderen van de EPCE®Waterdorpel dient uiteraard ook hier aandacht besteed te worden aan de  ondergrondvoorbehandeling. Zoals vermeld wordt de dorpel geproduceerd in mallen, die voorzien zijn van een lossingslak. Resten van deze lossingslak kunnen op het oppervlak aanwezig zijn. Voor een goede hechting van een later op de dorpel aan te brengen coating is het dan ook van belang, dat de dorpel wordt ontvet. Bijvoorbeeld door afnemen met een lap met MEK of EPCE Reinigingsmiddel A en dat de dorpel wordt opgeruwd door opschuren met schuurpapier.

5.2  Epoxysystemen

Verder dient men zich te realiseren dat de coating wordt aangebracht op een dichte ondergrond. Dit in tegenstelling tot het coaten van beton. De aangebrachte coating zal daarom op de dorpel niet inzuigen, zoals op het betonoppervlak het geval is. Het dient daarom aanbeveling een ‘oplosmiddelarme’ 2 componenten epoxy coating te gebruiken. De hechting van een epoxy-coating op onze van epoxyhars gefabriceerde EPCE®Waterdorpel is de best denkbare.

In de praktijk wordt, tijdens de betonsanering, de kopkant van het uitkragende beton tot en met de dorpel                 voorzien van epoxy coating en het ondervlak achter de EPCE®Waterdorpel voorzien van een dampdoorlatend waterafdunbaar coatingsysteem.

5.3  Waterafdunbare systemen

Indien men besluit de EPCE®Waterdorpel in het waterafdunbare coating systeem mee te schilderen, dient men te beseffen dat ter plaatse van de dorpel de coating dan ook slechts het oplosmiddel ‘water’ uit de coating zal afstaan door verdamping. Het kan daarom langer duren voordat de coating op de dorpel droog is dan bij het betonoppervlak!

Bij zeer vochtige, regenachtige omstandigheden kan het mogelijk zijn, dat doorharding en voldoende hechting van de coating op de EPCE®Waterdorpels enige dagen kan duren!

WAARSCHUWING

  •      1.   DE DORPELS MOGEN NIET OVER EVENTUELE VERFLAGEN WORDEN GEPLAKT!
  •      2.  DE DORPELS MOETEN DE DILATATIES IN DE ONDERGROND VOLGEN!
  •      3.  BIJ TWIJFEL OVER DE VERWERKING VAN ONZE PRODUCTEN KUNT U CONTACT OPNEMEN MET:

EPCE Bouwstoffen B.V.

2984 AW RIDDERKERK

Tel.: 0180-410888

e-mail : info@epce.nl

%%footer%%