EPCE®Holplint

In tal van sectoren in de industrie is, uit het oogpunt van beschermende, hygiënische of esthetische overwegingen, de toepassing van sanitairplinten of holplinten noodzakelijk of gewenst. Veelal zijn dergelijke sanitaire plinten gewenst op plaatsen waar kunstharsvloeren en/of wandafwerkingen worden toegepast.

Tot op heden werd een plint door middel van kunsthars mortels in het werk opgezet. Op deze wijze kan wel een technisch gezond resultaat worden bereikt waarbij een naadloze overgang van vloer naar wand wordt gevormd. Esthetisch zijn dergelijke in het werk gemaakte holplinten echter weinig succesvol en uiterst tijdrovend.

EPCE®Holplint

De EPCE®Holplinten biedt u een uiterst interessante oplossing voor deze holplint-problemen. Dit uit lichtgewicht epoxyharsgietmassa geprefabriceerde holplint biedt de volgende voordelen:

 • Eenvoudige montage
 • Zeer snelle montage
 • Zeer grote mechanische sterkte
 • Snelle belastbaarheid
 • Grote mate van chemische bestandheid
 • Onverbrekelijke verbinding met de kunstharsvloer en wand
 • Strakke vormgeving

Montage

De montage van de Betoro®Holplinten op de werkplek is eenvoudig:

 1. Reinig het contactvlak met een staalborstel en verwijder loszittende delen, verontreinigingen, vet, vuil, olie, verf, etc.
 2. Breng de gemengde lijm in overmaat aan op de lijmvlakken.
 3. Druk de EPCE®Holplint aan, zodat de overmaat lijm wordt weggedrukt.
 4. Verwijder de overmaat lijm.
 5. Laat de lijm doorharden gedurende 12 uur bij 20°C.

Afwerking

De EPCE®Holplinten worden standaard ongecoat geleverd. De kleur is cementgrijs. Het is echter mogelijk de holplinten fabrieksmatig te voorzien van een rollaag coating in de gewenste kleur.

In de praktijk wordt de EPCE®Holplint door de applicateur tijdens het aanbrengen van de kunstharsvloer in dezelfde kleur mee behandeld. Vanzelfsprekend na reiniging van het oppervlak.


Afmetingen

De epce®holplinten worden geleverd in standaard lengten van 1 meter. De maten van de doorsneden zijn weergegeven in nevenstaande schetsen. Geringe verschillen in de maten kunnen voorkomen.

De EPCE®Holplinten kunnen, indien gewenst, eenvoudig in verstek worden gezaagd met een haakse slijptol, voorzien van een steenslijpschijf.


Typen

De EPCE®Holplinten zijn leverbaar in vijf verschillende typen, die wat betreft de vormgeving naar de eisen van verschillende takken van de industrie zijn ontworpen. Uiteraard zijn de mogelijke toepassingen van de diverse typen legio en is het geheel aan de applicateur voor welk doel een bepaald type wordt gebruikt.

%%footer%%